Een typische cursusdag

De zaterdagse bijeenkomsten vinden plaats in een kerkgebouw in het centrum van Amersfoort. Vanaf half tien druppelen de deelnemers binnen en begroeten elkaar bij een kopje koffie of thee.
Om tien uur beginnen we met een half uur van lofprijzing en toewijding, voorbereid door een van de deelnemers. We hebben een piano tot onze beschikking en doorgaans is er wel iemand die wil spelen ter begeleiding. Geregeld brengt ook iemand een eigen instrument mee.

Aansluitend verzorgt de spreker van die dag een inleiding over het dagthema. Op de pagina thema’s zie je wat voor onderwerpen er in de loop van de tijd aan de orde komen.
Na een korte pauze gaan de deelnemers in groepen van vijf-zes personen uit elkaar, om het thema aan de hand van een opdracht of een aantal vragen verder te bespreken. Als de groep dat wil, besteedt ze een deel van de tijd aan gezamenlijk gebed.

Dan is het tijd voor een lunch. Je kunt iets van huis meebrengen of ergens in de stad iets lekkers scoren. Op een paar minuten lopen vind je volop keus.
Na de lunch is er kort gelegenheid om plenair vragen te stellen aan de spreker. Daarna is het tijd voor een praktische opdracht die inhaakt op de inleiding. Soms doe je die opdracht in dezelfde groep als ’s ochtends. Het kan ook zijn dat je dit met z’n tweeën of drieën doet.
Om drie uur komen we weer bij elkaar voor een korte viering onder leiding van de inleider, meestal afgesloten met een avondmaal. Aansluitend is er nog thee en gaat ieder weer naar huis.