“mijn schroom los kunnen laten”

Het eerste wat bij me bovenkomt is de belangstelling, aandacht, warmte en vriendschap van de bij Sam leden, met oog en gebed voor mij en mijn situatie. Een groep waar het mogelijk was je geloof echt te delen en samen te vieren. Geloof is voor mij niet iets dat me als vanzelfsprekend komt aanwaaien. Geloven is voor mij echt een werkwoord met soms zegenrijke periodes. In de periode bij Sam heb ik een groot deel van mijn schroom om samen te bidden en elkaar te zegenen los kunnen laten. Het zegenen heb ik ook in aantal situaties in mijn eigen kerk mogen doen. Een rijke ervaring.

Op mijn eerste cursusdag in Amersfoort kwam de voordracht van Margriet van der Kooi, schrijfster van het prachtige boekje het kleine meisje van de hoop, voor mij als geroepen. Haar voordracht met als kern -God is al met mensen op pad voordat jij in gesprek met ze komt- gaf mij vertrouwen pastoraat te kunnen en te mogen verlenen.

Een andere bijeenkomst die in mijn herinnering bovenkomt drijven is het weekend over vruchten en gaven van de Geest met als inleider Eik Schuddebeurs. Hij opende voor mij een totaal nieuwe benadering met prachtige vergezichten. Een reader die ik zo af en toe nog lees.

Vanuit mijn eigen gemeente was ik al bekend met Lectio Devina en meditatie. Ook een cursus dag die ik niet gauw zal vergeten. Het is een rijke ervaring om je in Bijbelverhaal te plaatsen en dat als het ware mee te voelen en zo te verkennen.

Wat ik nu bij het afscheid voel is vooral dankbaarheid voor de bij Sam dagen die ik samen met jullie gedeeld heb. Een delen dat dwars door alle dikke kerkmuren liep. De nabijheid van God die ik ervaren heb. Ik neem ook geen afscheid van jullie het wordt wat mij betreft een tot ziens. Hopelijk geeft het me de ruimte en inspiratie en enthousiasme om weer iets nieuws te gaan doen in de Wijngaard van de Heer.

De stuurgroep slaagde er de afgelopen jaren altijd weer in goede sprekers uit te nodigen dat is een groot compliment waard.

Ruud H., VUT-er

 

 

 

Categorie: testimonial.