Weekend 18-20 maart: “Nabijheid van Gods Geest – wij zijn een tempel van de Heilige Geest”

Het thema voor het weekend is afgeleid van de tekst uit 1 Kor. 6 vers19,20: “Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God? Weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.”

Wat betekent dat: het lichaam als tempel waarin de heilige Geest huist.? En wat betekent dat voor ons (geloofs-)leven? 

Kees van der Kooi  zal dit thema met ons  bespreken. We kennen Kees vanuit zijn jarenlange betrokkenheid bij de CWN en het werk van de Heilige Geest.  Kees van der Kooi is emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij gedurende vele jaren leiding gaf aan de afdeling systematische theologie. Daarvoor was hij bijzonder hoogleraar theologie van de charismatische vernieuwing. Hij heeft veel publicaties geschreven waarvan het boekje “Tegenwoordigheid van Geest” voor ons het meest bekend is.

Categorie: archief.