“Bidden in soorten en maten. Wat past er bij mij?”

De christelijke traditie is een brede traditie, met vele vormen van gebed. Als bij een rijk buffet kun je kiezen wat jou helpt om verbonden te zijn met God, de mensen, het Koninkrijk, de wereld. Je kunt bijvoorbeeld spontaan bidden, met eigen woorden. Of steunen op anderen, kun je voorgeformuleerde teksten gebruiken: Onze Vader, psalmen, moderne gebeden. Er is ook het stille gebed van louter ‘er zijn’: bij God, bij jezelf, bij anderen. Of een bijbels gebed dat innerlijk ‘kauwt’ op een tekst. Op deze dag staan we stil bij de veelheid, wisselen we van gedachten, en proberen we uit.

Inleider: Jos Moons is jezuïet. Hij werkt als pastor in de universitaire parochie van de KU Leuven en als docent en onderzoeker aan de universiteiten van Tilburg en Leuven. Hij schreef onder andere De kunst van geestelijke begeleiding (Berne, 2019) en The Holy Spirit, the Church, and Pneumatological Renewal (Brill, 2022).

Dit is ook onze jaarlijkse gastendag ! Wil je zomaar eens proeven hoe het toegaat bij Sam, dan is dit je kans.

Meld je aan voor de gastendag

Categorie: Jaarprogramma.