Weekend 18-20 maart: “Nabijheid van Gods Geest – wij zijn een tempel van de Heilige Geest”

Wat betekent dit precies, een tempel van de Heilige Geest zijn? Welke rol speelt ons lichaam überhaupt in geloven en geloofsbeleving? En wat betekent het om met elkaar het lichaam van Christus te vormen? Hoe belichamen we geloof in de kerk en in ons dagelijks leven?

 Op 19 maart neemt Sigrid Braam ons mee in dit thema. Ze is theatermaker, theoloog in opleiding en oprichter van de christelijke theaterwerkplaats Metanoia. De afgelopen jaren heeft ze op verschillende plekken onderzocht wat er mogelijk is op het raakvlak van theater, beweging en geloof. Ze zoekt hierin naar nieuwe vormen en neemt het lichaam mee waar het denken regeert. Ze blijft geboeid door de bijzondere dingen die hierdoor kunnen gebeuren: nieuwe inzichten, kwetsbare verhalen, diepe geraaktheid en onverwachte ontmoetingen met God.

Categorie: Jaarprogramma.